Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، این روز‌ها در دنیا عده زیادی از افراد به ویژه آقایان برای تقویت و رشد عضله‌های خود به سراغ نوشیدنی‌ها و پودر‌های بدنسازی می‌روند که درون آن‌ها اسید آمینه و سایر ترکیب‌ها وجود دارد  و سبب افزایش بافت عضلانی بدن می‌شود.   پژوهش‌های جدید دانشمندان دانشگاه سیدنی نشان می‌دهد با وجود اثربخش بودن مصرف نوشیدنی‌های پروتئینی برای تقویت رشد عضله‌ها، اما آن‌ها می‌توانند خطری جدی برای سلامت افراد باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
از جمله آسیب‌های ایجاد شده در اثرمصرف نوشیدنی‌های پروتئینی افزایش وزن، نوسان‌های خلقی و کاهش طول عمر را می‌توان نام برد.   به گفته کارشناسان صنعت مکمل‌های پروتئینی تنها در یک سال گذشته در جهان درآمدی افزون بر ۱۴ میلیارد دلار داشته است، بیشتر متقاضیان مصرف این نوشیدنی‌ها از بین افراد مبتدی یا ورزشکاران حرفه‌ای به ویژه در رشته بدنسازی یا یوگا هستند.   کارشناسان به افراد دوست دار ورزش به ویژه علاقه‌مندان به رشته بدنسازی توصیه می‌کنند با انجام تمرین‌های ورزشی و رژیم خوراکی سالم دارای کربوهیدرات و پروتئین و استمرار در انجام ورزش می‌توانند به تناسب اندام مورد نظر خود دست یابند بدون آنکه نیاز به مصرف نوشیدنی‌های پروتئینی صنعتی داشته باشند. فواید مصرف مواد خوراکی حاوی کربوهیدرات کربوهیدرات و پروتئین هر دو برای سلامت بدن بسیار مهم هستند، مصرف مواد خوراکی حاوی کربوهیدرات به میزان استاندارد سبب کنترل چربی و جلوگیری از ابتلا به دیابت می‌شود، در حالی که مصرف خوراکی‌های حاوی پروتئین سبب تقویت استخوان‌ها و افزایش بافت عضلانی می‌شود.  
نوشیدنی یا پودر‌های بدنسازی دارای مخلوطی از پروتئین‌ها با ترکیب اسید آمینه‌های زنجیره‌ای BCAAs هستند، این ترکیب افزون بر افزایش بافت عضلانی سبب گرفتگی عضله‌های قلب نیز می‌شود. رژیم خوراکی بدن انسان باید متعادل و شامل انواع مواد خوراکی از جمله میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات، مواد پروتئینی، کربوهیدرات، آجیل و لبنیات باشد؛ مصرف بیش از اندازه پروتئین از جمله انواع محصول های خوراکی و  مکمل برای سلامت بدن مضر وسبب ابتلا به انواع بیماری‌ها می‌شود.  
هنگامی که افراد به میزان زیاد نوشیدنی‌های پروتئینی مصرف می‌کنند افزایش میزان BCAA درخون سبب دگرگونی در هورمون سروتونین در مغز می‌شود و به این ترتیب فرد دچار نوسان‌های خلقی و بروز مشکل هایی، چون افسردگی یا خشونت می‌شود.   سروتونین تنها سبب ایجاد شادی وبهبود خلق و خو نیست بلکه اشتها را نیز مهار می‌کند، دراثرمصرف مکمل‌های بدنسازی و برهم خوردن تعادل سروتونین اشتهای افراد افزایش یافته و این سبب افزایش وزن و تجمع چربی دربدن آن‌ها می‌شود.  
کارشناسان اثر BCAA را برموش‌های آزمایشگاهی بررسی کرده و دریافتند بیشتر آن‌ها دچار افزایش وزن ناگهانی و کوتاه شدن طول عمر شده‌اند.   این مطالعه نشان می‌دهد که باید سطح اسید آمینه دریافتی به وسیله بدن در حالت تعادل قرار داشته باشد تا افراد دچار بیماری‌های مختلف نشوند.   کارشناسان به افراد ورزشکاری که می‌خواهند عضلات خود را تقویت کنند توصیه می‌کنند در رژیم خوراکی خود موادی، چون مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیا، عدس، آجیل و دانه سویا را قرار دهند، این مواد طبیعی دارای اسید آمینه درون خود هستند و مصرف متعادل آن‌ها برای سلامت بدن و تقویت عضله‌ها مفید است.   منبع:Dailymail
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۷۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم

آفتاب‌‌نیوز :

برای اکثر بزرگسالان، مصرف حداقل 1000 میلی گرم کلسیم در روز توصیه می شود، اگرچه گروه های خاصی از جمله نوجوانان، زنان یائسه و افراد مسن تر به مقدار بیشتری نیاز دارند. محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست سرشار از کلسیم هستند، اما منابع دیگری نیز وجود دارند.

 دانه‌ها

دانه ها از جمله کنجد، تخم کرفس و دانه های چیا و خشخاش از غنی ترین منابع کلسیم هستند. دانه ها همچنین پروتئین و چربی های سالم را تامین می کنند. به عنوان مثال، دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 گیاهی هستند. دانه های کنجد نیز علاوه بر کلسیم، حاوی سایر مواد معدنی از جمله مس، آهن و منگنز است.

پنیر

بیشتر پنیرها منابع عالی کلسیم و پروتئین هستند. بدن کلسیم موجود در محصولات لبنی را راحت تر از منابع گیاهی جذب می کند. علاوه بر این، پنیرهای کهنه و سفت به طور طبیعی دارای لاکتوز کمی هستند و هضم آنها برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز آسان‌ تر است. یک بررسی نشان می دهد که افزایش مصرف لبنیات ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط باشد. بررسی دیگری نشان داد که مصرف منظم شیر و ماست با کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک مرتبط است. با این حال، پنیر پرچرب می تواند دارای چربی اشباع و کالری بالایی باشد. همچنین برخی از پنیرها حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند که مصرف آن ها را محدود می کند.

ماست

ماست از غنی ترین منابع کلسیم است. بسیاری از انواع ماست غنی از پروبیوتیک ها -انواعی از باکتری های مفید که می توانند به افزایش جذب مواد مغذی و بهبود عملکرد و ارتقا سلامت بدن از جمله سیستم ایمنی، دستگاه گوارش و قلب کمک کنند- می باشند. یک فنجان ماست حاوی کلسیم و مقدار زیادی فسفر، پتاسیم و ویتامین های B2 و B12 است. ماست های کم چرب اغلب حاوی کلسیم بیشتری هستند. اگرچه ماست یونانی منبع خوبی برای پروتئین است، نسبت به ماست معمولی کلسیم کمتری دارد. علاوه بر این برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف منظم ماست با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است.

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده به لطف استخوان های خوراکی خود از غنی ترین منابع کلسیم هستند. این ماهی های چرب همچنین پروتئین با کیفیت بالا و اسیدهای چرب امگا 3 را فراهم می کنند که می توانند از سلامت قلب، مغز و پوست حمایت کنند. در حالی که غذاهای دریایی ممکن است حاوی جیوه باشند، ماهی های کوچکتر مانند ساردین میزان کمی جیوه دارند. علاوه بر این، ساردین و سالمون هر دو دارای سطوح بالایی از سلنیوم هستند که می تواند از مسمومیت با جیوه جلوگیری کند.

لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی ‌ها از جمله آهن، روی، فولات، منیزیم و پتاسیم هستند. برخی از انواع لوبیا مثل لوبیا سفید حاوی مقادیر مناسبی کلسیم نیز می باشند. سایر انواع لوبیا و عدس دارای مقدار کمتری کلسیم هستند. تحقیقات نشان می دهند که مصرف لوبیا می تواند به کاهش سطوح کلسترول بد (LDL) کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • پیرمرد ۸۵ ساله قربانی سرقت‌های سمی شد
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • حالت تهوع بعد از ورزش چه دلایلی دارد ؟
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید